Voor sommige mensen is het, omwille van hun psychische kwetsbaarheid, moeilijk om alleen te wonen. Dankzij de psychische begeleiding, die op maat aangeboden wordt door een zevental geschoolde vrijwilligers, kunnen vier alleenstaanden in De Achthoek tijdelijk een thuis vinden. Tijdens de weekdagen is er gedurende meerdere uren een therapeut beschikbaar voor een gesprek of meer concrete hulp. Er is ook altijd, dag en nacht, zeven dagen per week, telefonisch een begeleider bereikbaar.

Elke bewoner beschikt over een kamer, die hij of zij met eigen meubilair en naar eigen smaak kan inrichten. Elke kamer heeft sanitair. De keuken, garage en de tuin zijn gemeenschappelijk.

keuken
Gemeenschappelijke keuken

Doel van een verblijf op De Achthoek is om de bewoner opnieuw een plaats te geven in de maatschappij. Dit kan via (vrijwilligers)werk, het volgen van een opleiding, deelnemen aan het verenigingsleven enz.  Samen met de bewoner worden de activiteiten uitgezocht die best passen bij zijn of haar persoonlijkheid en mogelijkheden. We werken daarvoor samen met heel wat organisaties in de regio groot Kortrijk, zoals o.a. Hise, De Feniks, Activiteitencentrum De Bolster,...

Als bovenstaande u aanspreekt en u wenst meer informatie over een eventueel verblijf in De Achthoek, lees dan zeker verder op de pagina Verblijven in De Achthoek. Ons project werd ook voorgesteld op WTV naar aanleiding van onze nominatie voor De Pluim, editie 2008.

Er is hard gewerkt aan de verbouwing van de ruime zolder om daar een ontmoetingsplaats van te maken, zowel voor de bewoners, als voor mensen van buiten De Achthoek.

Naast een thuis bieden aan onze bewoners wil De Achthoek namelijk ook een open huis zijn, waar psychische begeleiding geboden wordt aan externe mensen. (Meer info hierover op de pagina van de overkoepelende vzw Work in Progress).

vzw Work In Progress - Gaversstraat 100 - 8530 Harelbeke - 056/64 94 09